Badges

Badges zijn digitale afbeeldingen die bewijzen dat je bepaalde kennis hebt opgedaan of specifieke vaardigheden beheerst. Door deze badges te koppelen aan bepaalde vaardigheden, werkprocessen of aan een portfolio kunnen studenten op een visueel aantrekkelijke manier overzichtelijk bijhouden welke vaardigheden ze beheersen of nog willen behalen.

Opleidingsoverstijgend
Badges kunnen opleidingsoverstijgend ingezet worden. Door badges te gebruiken voor generieke vaardigheden kunnen deze gekoppeld worden aan meerdere opleidingen.

Summatief of formatief
Hoe je als onderwijsinstellingen de badges wilt gebruiken bepaal je zelf. Door ze toe te voegen aan het curriculum in de onderwijscatalogus kun je ze summatief inzetten. Ook kunt je ze gebruiken om bepaalde voorwaarde voor de zak/slaag regeling te visualiseren of juist om studenten te stimuleren net dat beetje extra te doen. Door badges te koppelen aan een rubric of juist aan een keuzedeel resultaat kun je deze gemakkelijk (geautomatiseerd) uitdelen aan de juiste studenten zonder veel extra administratie.

Wij zitten samen met verschillende onderwijsinstellingen midden in de ontwikkelingen van badges. Is jouw onderwijsinstelling ook geïnteresseerd in het gebruiken van badges voor het visualiseren van de voortgang van de studenten? Neem dan snel contact op via onderstaand contactformulier.

Bedankt voor je bericht. Het is verstuurd.
Er is een (onbekende) fout opgetreden. Probeer het later nog eens.