OnderwijsOnline – Hét flexibel leerplatform

Altijd, overal, verbonden

Als school wil je dat studenten het beste uit zichzelf halen.
Dat ze kunnen leren en ontwikkelen op een manier die het beste bij ze past; flexibel en gepersonaliseerd.

Het flexibel leerplatform is een modulair opgebouwd platform dat naar eigen wens en behoefte is samen te stellen.  Elke module kan zo ingezet worden dat het verschillende niveaus van flexibiliteit ondersteunt. Zo kun je als onderwijsteam of instelling zelf bepalen hoeveel verantwoordelijkheid, flexibiliteit en keuzevrijheid je de studenten wilt geven.

Flexibel onderwijs brengt veel onderwijslogistiek met zich mee. Om te voorkomen dat docenten verzanden in grote  hoeveelheden administratie, biedt het flexibel leerplatform tools die deze onderwijslogistiek simpel en behapbaar maken. Op basis van onze ervaring, intensieve samenwerking met klanten en data hebben we een aantal slimme oplossingen bedacht. Deze oplossingen maken het mogelijk om onderwijs eenvoudig flexibeler te maken. Zonder ingewikkelde processen. Zo kunnen docenten doen waar ze goed in zijn, lesgeven.

Geschikt voor iedere fase van flexibiliteit

Flexibel en gepersonaliseerd leren vraagt om verandering in het onderwijsproces. Onderwijsteams binnen een onderwijsinstelling doen dit vanuit verschillende invalshoeken in hun eigen tempo. Dat zorgt voor verschillende behoeftes binnen een instelling. Het ene team focust eerst op het herzien van het curriculum, de ander op het flexibel plannen. Ook kan een team er voor kiezen eerst de stap te maken naar een andere vorm van begeleiden en voortgang (formatief evalueren / programmatisch toetsen). Een ander team wil graag studenten zelf keuzes laten maken in een individuele leerroute.

Waar het onderwijsteam ook mee begint om het onderwijsproces meer flexibel of gepersonaliseerd te maken, onze tools kunnen op elk moment in het veranderproces worden ingezet.

De modules waaruit ons platform is opgebouwd

Uiteraard zijn er diverse standaard integraties en is het mogelijk om te koppelen met bijvoorbeeld ons SIS, een ELO/LMS of andere externe platformen. Op deze manier ontstaat er een flexibel landschap dat aansluit bij de wensen en behoeften van jouw onderwijsteam/onderwijsinstelling.